۴ بهمن ۱۴۰۲، ۸:۴۳

مهر گزارش می دهد؛

پنجره ای رو به مدیریت زمین در مازندران/ پایان عصر زمین‌خواری

پنجره ای رو به مدیریت زمین در مازندران/ پایان عصر زمین‌خواری

نوشهر- روند روبه رشد تغییر کاربری و دست اندازی به عرصه‌های ملی و کشاورزی و تخلفات این حوزه، تسریع در عملیاتی شدن پروژه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را در استان مازندران الزامی کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: ارزش بالای زمین‌های کشاورزی و منابع طبیعی در مازندران و محدودیت تغییر کاربری در اراضی با ارزش درجه یک و دو و همجواری مناطق روستایی با عرصه‌های طبیعی و ملی، وجود قطعات جلگه‌ای و جنگلی معروف به ۱۰ هکتاری ها، سبب شده تا برخی از افراد به شیوه‌های نامتعارف و غیرقانونی اقدام به تغییر کاربری و یا دست اندازی به منابع ملی و انفال داشته باشند.

دولت سیزدهم برای پیشگیری از زمین خواری و تسهیل ارائه خدمات، سامانه پنجره مدیریت زمین را به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک طراحی کرده است و عملیات شدن این پروژه در استان سبب کاهش تخلفات در حوزه منابع ملی خواهد شد.

«نجیبه گیلانی پور» رابط پنجره واحد مدیریت زمین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر درباره سامانه پنجره واحد مدیریت زمین گفت: این سامانه به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویت‌دار دولت الکترونیک و با هدف پیشگیری از زمین‌خواری و تسهیل ارائه خدمات حوزه زمین راه‌اندازی می‌شود.

وی در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این سامانه شامل دو بخش درگاه الکترونیکی ارتباطی متقاضیان خدمات حوزه زمین و زیرسامانه پایش اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای است، بر اساس ماده یک ضوابط اجرایی، این سامانه به عنوان تنها درگاه ارتباطی با متقاضیان اخذ خدمات حوزه زمین و ساختمان کشور محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اهداف اصلی سامانه پیشگیری از مفاسد زمین خواری، ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان به متقاضیان را از اهداف برشمرد و درباره خدمات قابل ارائه در سامانه گفت: متقاضیان قبل از تغییراتی نظیر احاله مدیریت منابع طبیعی، تغییر کاربری، تفکیک، تجمیع، واگذاری و ساخت و ساز در اراضی و املاک کشور باید به درگاه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین مراجعه کرده و نسبت به ثبت درخواست خود در این سامانه و پیگیری آن از طریق همین درگاه الکترونیکی اقدام کنند.

پنجره ای رو به مدیریت زمین در مازندران/ پایان عصر زمین‌خواری

گیلانی پور با بیان اینکه این سامانه زیرسامانه پایش اراضی کشور است، افزود: این زیرسامانه با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای اقدام به رصد و پایش اراضی کشور کرده و تغییراتی که فاقد مجوز از دستگاه‌های اجرایی ذیربط یا با مجوز صادره مغایرت داشته باشد را به عنوان تخلف شناسایی می‌کند، همچنین این سامانه وظیفه مدیریت پیگیری یکپارچه تخلفات زمین‌خواری را در تعامل با واحدهای گشتی و حقوقی دستگاه‌های اجرایی متولی حفاظت از اراضی بر عهده دارد.

رابط پنجره واحد مدیریت زمین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر گفت: بر اساس ماده ۳ ضوابط اجرایی پنجره واحد مدیریت زمین، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان مدیر راهبری و هماهنگی امور سامانه تعیین شده است.

مقابله و جلوگیری از فساد اداری از اهداف سامانه است

«فرشید موسوی» سرپرست معاونت حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی مازندران - نوشهر نیز با بیان اینکه راهبرد دولت برای راه اندازی سامانه و تمرکز دستگاه‌های اجرایی بر بستر بانک ارتباطی متمرکز، تسریع در خدمات رسانی به متقاضیان و تکریم ارباب رجوع است، افزود: پیگیری و رصد مراحل از سوی دستگاه‌های نظارتی قابلیت احصا است و یکی از بزرگترین شاخصه‌های این سامانه مقابله و جلوگیری از فساد اداری است.

وی در گفت وگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: مدیران مختلف از جمله مدیریت ارشد سازمان قابلیت رصد سامانه را دارد و دستگاه‌های نظارتی نیز به عنوان نهادهای پشتیبانی رصد می‌کنند و تمامی استعلام‌ها از طریق برخط و سامانه صورت می‌گیرد درحالی که در گذشته بیشتر استعلام‌ها به صورت حضوری و با صرف زمان و هزینه صورت می‌گرفت و راه اندازی سامانه مدیریت پنجره زمین، سبب تسریع در اجرای فرایند می‌شود.

وی گفت: با راه اندازی سامانه، برای پیگیری امور در هر مرحله، بازه زمانی تعیین شد که باید در مهلت مقرر پاسخ داده شود و اجرای این طرح در احقاق حقوق مردم اثرگذاری بالایی دارد.

موسوی یادآور شد: در راستای ابلاغ سامانه مدیریت پنجره واحد زمین به منظور کوتاه ترن کردن زمان دریافت استعلام از منابع طبیعی، این طرح در اداره کل اجرا شد و متقاضیان می‌توانند گواهی مستثنیات و درخواست‌ها در زمینه منابع طبیعی و زمین را از بستر این سامانه پیگیری و دریافت کنند.

وی رسیدگی به درخواست‌های مردم در قالب دولت الکترونیک را از اهداف برشمرد و گفت: از ابتدای امسال همه درخواست‌ها و استعلام اراضی در قالب درج در سامانه مذکور پاسخ داده می‌شود و این طرح بازخورد خوب و مثبتی داشته و دقت و سرعت و تکریم ارباب رجوع از جمله اهداف آن است.

پنجره ای رو به مدیریت زمین در مازندران/ پایان عصر زمین‌خواری

شناسایی تخلفات زمین‌خواری و ساخت‌وسازهای غیرمجاز در اراضی حساس کشور با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای از جمله اهداف سامانه مدیریت پنجره واحد زمین است که نظارت مستقیم بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط نیز خواهد داشت.

ثبت ۱۲ هزار درخواست در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین

استاندار مازندران با اعلام اینکه ۱۲ هزار و ۵۰۹ درخواست زمین در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ثبت شده است، گفت: هر ماه ۳ هزار درخواست در این سامانه ثبت می‌شود که ۸۵ درصد به استعلامات پاسخ داده شد.

سید محمود حسینی‌پور با تاکید بر اینکه با توجه به تاکید رئیس جمهور، همکاری همه دستگاه‌های اجرایی را در اجرای این سامانه مهم است، خاطرنشان کرد: تمامی نقل و انتقالات و فعالیت‌ها باید در این سیستم ثبت شود البته دوره آموزشی نیز برای اجرای این کار ضرورت دارد.

وی تصریح کرد: به‌دنبال این هستیم تا عکس سه‌بعدی در حوزه زمین در استان با جدیدترین نرم‌افزار برداشته شود و مذاکرات نیز با سازمان جغرافیایی انجام شده است.

به گزارش مهر، طی سال‌ها و دهه‌های گذشته تجاوز و تخلفاتی در عرصه‌های منابع طبیعی و ملی صورت گرفت که ساخت وسازهای غیرمجاز و تغییر کاربری از مصادیق آن به شمار می‌رود و به اذعان صاحبنظران، راه اندازی و عملیاتی شدن پنجره واحد مدیریت زمین، پایانی بر زمین خواری و دست اندازی به عرصه‌های ملی خواهد بود.

کد خبر 6002055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • یک مستمری بگیر IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      0 0
      واقعا کسی باور می کند که حکومت توان جلوگیری از زمین‌خواری و رانت‌خواری و رشوه خواری را ندارد ؟
    • IR ۱۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      0 0
      اگر مدیریت این است که سی سال روستای سرسبز را خشک کنیم و حالا هم که اهالی تمام استعلامات را گرفتند و بالای بیست هزار درخت کاشتند و ارگان‌های دولتی زیر حرف خود زدند و دارند درختان هفت سال را میخشکاند که معلوم است چه خبر است به درختها رحم کنید وگرنه زمین که مال ما می‌ماند.
    • بیژن IR ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      0 0
      پس از مرگ سهراب نوش دارو ؟؟ هرچند این یک مطلب باور ناپذیر است ،اما دعا میکنیم که واقع شود
    • IR ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
      0 0
      ما روستاییان خواستار .نجات منابع طبیعی واراضی ملی .از دست متجاوزان .هستیم .چون بیت المال .
    • حسین عابد IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
      0 0
      لطفآ قانونی تصویب کنید افرادیکه درکرج وشمال کشور آپارتمان ویلا خرید میکنند باید خودشان درآنهازندگی کنند واجازه ندارند اجاره دهند یاسالی چندروزاستفاده کنند وشوراها ودهیاران را موظف کنید مانع ساخت وساز دارایی باغات شوندوباید پاسخگوباشند